Trading Kripto Harian Bersama Teknik Double Inside Bar
Trading Kripto Harian Bersama Teknik Double Inside Bar

Trading Kripto Harian Bersama Teknik Double Inside Bar

Odiablog.Com – Adakah anda pernah berdagang dengan Candlestick di dalam corak bar? Pembentukan lilin yang satu ini dianggap tipikal dan mudah dikenali, jadi ia boleh digunakan sebagai isyarat untuk melaksanakan pesanan kedudukan dalam semua pasangan dan bingkai masa.

Peniaga hanya perlu mengenal pasti dua lilin dalam Carta, di mana lilin pertama lebih besar manakala lilin kedua kelihatan dimakan oleh lilin pertama. Ia mudah, bukan?

Tetapi adakah anda tahu jika corak ini ternyata mempunyai “saudara” bernama Double Inside Bar yang ketepatannya dipercayai lebih tinggi daripada corak bar Dalaman Umum.

Sesetengah peniaga sering menemuinya dalam corak carta segitiga. Apakah corak dalaman berganda? Lihat ulasan berikut untuk mengetahui jawapannya adalah ya!

Double Di Dalam Bar

Corak bar dalaman berganda adalah hasil pengembangan corak bar dalam. Sama seperti “saudara” Nya, Corak Double Inside Bar juga berfungsi untuk menandakan kesinambungan dan pembalikan arah aliran yang ditandai dengan penembusan.

Sekiranya anda masih keliru dengan perkara ini, Berikut adalah beberapa contoh Carta menggunakan corak Double Inside Bar yang boleh digunakan sebagai pembelajaran.

Penembusan pengesahan tidak selalu berlaku sejurus selepas lilin kedua, jadi jangan tergesa-gesa ke posisi masuk.
Kemasukan adalah apabila terdapat pelarian pengesahan. Berhati-hati dengan jerawat gagal.

Untuk perdagangan hari, corak ini boleh menggunakan jangka masa serendah 15m. tetapi perlu diingat, semakin kecil jangka masa yang digunakan, semakin kurang tahap ketepatannya. Pada jangka masa yang kecil, adalah disyorkan untuk melihat trend terakhir.

Gunakan nisbah risiko dan ganjaran untuk menentukan keuntungan ambil dengan mudah. Corak bar dalaman berganda mempunyai potensi nisbah RR yang cukup tinggi.

Apabila anda melihat carta contoh di atas, semuanya menggunakan nisbah 1: 3. Jika anda tidak sepadan dengan penggunaan nisbah RR, penggunaan trailing stop boleh menjadi alternatif yang juga berfaedah.

Double Inside Bar adalah salah satu teknik perdagangan crypto price action yang mudah dan jarang memerlukan petunjuk lain sebagai pengesahan.

Kesimpulan

Walaupun corak ini dianggap mempunyai ketepatan yang cukup tinggi tanpa penambahan petunjuk lain, masih perlu disedari bahawa bar dalam ganda tidak sempurna.

Oleh itu, penggunaan stop loss dan take profit adalah suatu keharusan yang tidak boleh dilupakan. Anda juga boleh menggunakan nisbah RR atau trailing stop, anda tahu.

Lebih-lebih lagi, selalunya berlakunya penembusan yang gagal pada corak ini memerlukan peniaga menunggu lama untuk pengesahan penembusan pada lilin selepas lilin ketiga.

Di samping itu, sama dengan corak bar di dalam, bar di dalam ganda ini cenderung tidak tepat apabila digunakan apabila keadaan pasaran berada di sisi.

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *